eggBasics: Denná rutina pre okamžité výsledky

eggBasics: Denná rutina pre okamžité výsledky

Pravdepodobne ste už mnohokrát počuli, že každá cesta sa začína prvým krokom - a nie je to inak ani v prípade starostlivosti o pleť. Na dosiahnutie zdravého lesku a závideniahodného vzhľadu pleti je nevyhnutná dobre nastavená denná rutina. Ale ako sa tam dostať? Jednoduchšie to už nebude!

Po tom, čo ste sa zobudili s prvou voňavou rannou kávou ☕ a konečne sa cítite dostatočne na to, aby ste sa postavili tvárou v tvár celému dňu, doprajte to isté aj svojej pleti. Nepotrebujete tisíc a jeden produkt, ani rutinnú starostlivosť s desiatimi rôznymi krokmi - len 5 minút dokáže premeniť vašu pleť z bledej a unavenej na krásnu a mladistvú. 

Vyčistite si teda peňaženku a rýchlo sa porozhliadnite vo svojej kozmetickej skrinke. Pretože som si istá, že (takmer) všetky produkty, ktoré potrebujete, sa už skrývajú tam. 🙃

Ranné čistenie pleti ✨

Aj keď si už večer pleť čistíte a teraz sa možno pýtate, prečo by ste to mali robiť aj ráno, odpoveď je jednoduchá. Keď spíte, vaša pokožka je aktívna a regeneruje sa.

Preto môžete ráno na pokožke často vidieť mastné alebo suché miesta, ktoré sú výsledkom vlastnej regenerácie pokožky. Nahromadený olej sa najčastejšie vyskytuje u mastných typov pleti, zatiaľ čo suchosť je najčastejšia u suchých typov pleti. Ak si nie ste istí, aký typ pleti máte, pozrite sa sem. 😉

Ranné čistenie mastnej pleti je najúčinnejšie, ak na pleť použijete penu alebo gél, ktoré dobre odstraňujú prebytočný olej. Suchú pokožku najlepšie ošetríte kombináciou egga a jemného čistiaceho oleja, balzamu alebo mlieka. Pri oboch typoch pleti na záver použite hydratačné tonikum, ktoré obnoví vlhkosť a žiarivosť pleti.

Používajte produkty s aktívnymi zložkami 🚀

Po čistení je vaša tvár osviežená a póry sú otvorené, takže teraz je ideálny čas na použitie produktov s aktívnymi zložkami. 

Aktívne zložky sú - ako už názov napovedá - zložky, ktoré majú okamžitý aktívny účinok na vašu pokožku. Medzi najznámejšie účinné látky patria:

  • zvlhčujúce (napríklad kyselina hyalurónová a glycerín)
  • Rozjasňujúci účinok (napr. vitamín C)
  • Účinok proti akné a pleti (BHA kyseliny, napr. kyselina salicylová)
  • Účinky na rýchlejšiu regeneráciu pokožky (AHA kyseliny, napr. kyselina glykolová)
  • Účinky proti starnutiu (produkty s retinolom)

Bez ohľadu na vek môžete do rannej starostlivosti zaradiť hydratačné účinné látky a vitamín C, ale AHA, BHA a retinolové produkty by mali nájsť miesto vo večernej starostlivosti (po 20. alebo 30. roku života).

Celodenná hydratácia pleti 💦

Vyššie uvedené séra s účinnými látkami pôsobia vo vnútri pokožky, preto je dôležité, aby ste chránili a hydratovali aj jej povrch.

V závislosti od typu pleti si vyberte hydratačné prípravky s ľahkou textúrou (napríklad gélové krémy pre zmiešanú a mastnú pleť) alebo bohatšie prípravky (napríklad výživné krémy a suché oleje pre suchú a zmiešanú pleť).

Výberom správnych produktov starostlivosti o pleť zabezpečíte nielen hydratáciu pleti počas celého dňa, ale aj ideálny podklad a bezchybnú aplikáciu make-upu.

Ochrana pokožky ☀

Či už svieti slnko ☀, prší 🌧 alebo sa zobudíte do sivého a hmlistého rána 🌫, vždy zakončite svoju dennú rutinu krémom s vysokým ochranným faktorom.

To ochráni vašu pokožku pred spálením, pigmentovými škvrnami a predčasným starnutím. Viac informácií o tejto téme nájdete tu.

Koľko krokov zahŕňa vaša každodenná rutina? Napíšte to do komentárov. 🤗